Hiba csúszhatott a szokásos frissítésbe, mert egyre több felhasználó tapasztalja, hogy a Windows 7-et futtató számítógép monitorja a bejelentkezés után teljesen fekete marad. A Microsoft elismerte, lehet ilyen hiba az operációs rendszerben.

Azt viszont tagadták, hogy a most kiadott biztonsági frissítés okozná a “fekete halált”. A Prevx szoftvercég szerint ugyanis ez okozta a bajt, ráadásul ez még milliók számítógépére lehet hatással. És úgy tűnik, hogy nem csak a Windows 7, hanem az XP és a Vista rendszereket, futtató gépeket is érintheti. A Prevx kiadott egy javítást, mellyel elkerülhető a hiba. Majd módosítottak a véleményükön, miszerint egy rosszindulatú szoftver volt a bűnös.

A Prevx egyik munkatársának blogjában olvasható, hogy a javítással valószínüleg teljesen orvosolható a hiba, de a felhasználók az operációs rendszer újra telepítésével biztosan megoldhatják a problémát.

„Kék halál” akkor következik be általában, ha a számítógépben hardveres eredetű hiba keletkezik. Az elnevezés arra a jelenségre utal, amikor az operációs rendszer teljes mértékben összeomlik, mindössze egy hiba üzenetet jelenit meg egy kék képernyőn. Leggyakrabban a Windows 95/98, és a Windows NT rendszerek alatt fordult elő, jellemzően a rossz illesztő programoknak köszönhetően, melyek nem kommunikáltak megfelelően a Windows-zal.

A híres BSOD vagy Kék halál.

Természetesen nem maradhat ki a legemlékezetesebb kék halál, melyet maga Bill Gates jelenlétében produkált a Windows 98 az 1998-as Comdex-vásáron. Bill Gates segítője, Chris Capossela egy plug and play scannert szeretett volna a bemutató laptophoz csatlakoztatni, amikor az összeomlott, a közönség óriási derültségére.

Neked mi a véleményed a „Kék halálról” írd le a hozzászólásodban, itt alul.