A fenti címmel olvastam a napokban egy blog bejegyzést. Ráadásul éppen ebben az időben kérdezte egy kedves olvasóm, mit tehetne a lelassult gépével. Mivel a blog bejegyzésben egy ingyenes “Registry” tisztító programot ajánlottak, hát azon frissiben tovább is adtam az információt. Néhány perccel később aztán meg is bántam, hogy elküldtem a levelet. Ugyanis a kíváncsiságomtól vezérelve, magam is feltelepítettem a programot, és kipróbáltam.

Ekkor ért az igazi meglepetés.

Illetve egy picivel előtte, amikor rákattintottam a letöltésre felajánlott oldal linkjére. Az oldalra jutva szembesültem, vele, hogy a program bizony egyáltalán nem ingyenes. Ugyan nem egy fél ház árába kerül mindössze 20 vagy 30 dollárra emlékszem. Sebaj gondoltam, az ingyenes bemutatkozó verzió feltehetőleg nem korlátozott, így hát nekiláttam a letöltésnek, majd a telepítésének. Hamarosan el is készült a telepítés. Azon nyomban ki is akartam próbálni a tudását, hát gondoltam gyerünk, nézzük meg mennyire problémás a gépem.

Nos az én jónak titulált gépemen is talált ez a program nagyjából 1000 különféle hibát. Ha már itt tartok , akkor javítsuk ki a hibákat. A biztonság kedvéért azért még készítettem egy mentést a regisztrációs adatbázisról (Registry), és elindítottam a javítást. És ekkor ért a meglepetés, a program mindössze 25 hibát volt hajlandó javítani. És közölte, ha többet szeretnék, vásároljam meg a teljes verziót. Nem azt már nem, inkább nézzük, meg mit szól hozzá , ha újra indítom, és kezdem, előröl a hibajavítást, sajnos eredménytelen volt a kísérlet, mert a program nem felejtette el, hogy Ő bizony már kijavította a gépemen a 25 hibát, és továbbra sem volt hajlandó dolgozni.

A program felett érzett csalódásomban, no meg, hogy javítsam a csorbát, amiért a levelet már elküldtem az olvasómnak, ezért írom ezt a bejegyzést.

Lássunk akkor egy valóban INGYENES registry tisztító programot.

Egyébként ezt a programot a “Windows XP és VISTA gyorsító TITKOK” című e-könyvemben is javasoltam, többek között.

A program neve:

Wise Registry Cleaner

És az alábbi linkről töltheted le:

WiseRegistriCleaner_letöltés

Azért még ne rohanj a letöltési oldalra, inkább olvass tovább. Az oldal betöltődése után keresd meg a képen látható gombot, és ha rákattintasz meg is kezdődik, a letöltés.

Ha elkészültél, indulhat a telepítés, a program telepítője alapértelmezésben felismeri az operációs rendszer nyelvét és a használt nyelvet, fogja fel ajánlani. Esetemben ez a Magyar nyelv volt. Miután elkészült a telepítés, kérheted, hogy akár azonnal induljon is el a program.  Ekkor ugyan már nem magyar nyelvű felület fogad, de néhány kattintás és máris Magyarra változnak a menük és feliratok.  A program használatához, íme egy kép a kezelő felületről, némi magyarázó szöveggel.

WiseRegistryCleaner4

A programról és a használatáról, később még egy néhány oldalas tanulmányt is készítek, amennyiben lesz rá igény.

Ha a program önmagában kevésnek bizonyulna, további tippeket és trükköket olvashatsz a lelassult rendszered, használhatóbbá tételére a “Windows XP és VISTA gyorsító TITKOK” e-könyvben is. Amelyben még további 19 trükköt és tippet mutatok, a rendszer felgyorsításához.

A könyvről az alábbi linken olvashatsz bővebb információt:

Windows gyorsító TITKOK

Szólj, hozzá a bejegyzéshez. Hozzászóláshoz, kattints a bejegyzés címére, vagy itt alul a “comments” linkre.